Facebook Facebook Facebook Facebook
My Skarbowcy

Pomóż Piotrowi powrócić do zdrowia po COVID-19!

Piotr Kubiak Aby pomóc Piotrowi / / 56 lat, Kalisz/ w powrocie do zdrowia i do pacy potrzeba ok. 50 tys.zł!

Do tej pory nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego Piotr tak ciężko przeszedł COVID – 19? Nie miał On zdiagnozowanych żadnych ciężkich chorób współistniejących. Chorował jedynie na cukrzycę, a jednak 15 marca br., po zarażeniu wirusem, trafił w stanie bardzo ciężkim na intensywną terapię do kaliskiego szpitala. Aż 62 dni trwała walka o życie Piotra, który podłączony do respiratora przebywał w śpiączce farmakologicznej. Lekarze ocenili, że to cud, że przeżył!

Obecnie trwa kolejny bój – tym razem o powrót ukochanego męża i taty do podstawowej sprawności. Choroba pozostawiła bowiem po sobie ogromne spustoszenie organizmu – wieloogniskowe niedokrwienie mózgu, niedowład czterokończynowy, ostra niewydolność oddechowa, zapalenie płuc, sepsa, niewydolność wielonarządowa, itp.

Obecnie Piotr potrzebuje pomocy we wszystkich podstawowych czynnościach życiowych. Od kilku tygodni przebywa w ośrodku rehabilitacyjnym, gdzie jest intensywnie rehabilitowany. Jego powrót do domu planowany jest pod koniec października. Każdy dzień pobytu w ośrodku rehabilitacyjnym to koszt 300zł – ok. 8 tys. miesięcznie!

Po powrocie do domu niezbędna będzie też dalsza rehabilitacja. Niestety ta refundowana przez NFZ nie wystarczy. Powrót Piotra do domu wiąże się też z koniecznością zakupu specjalistycznego sprzętu oraz dostosowania mieszkania do potrzeb osoby poruszającej się na wózku, co wstępnie wyceniono na 20 tys.zł.

Prosimy wszystkich Ludzi Dobrej Woli o wsparcie Piotra!

Dołączcie do nas! Dobro wraca i zawsze się opłaca!

Pomagasz także udostępniając i podając dalej!

Wspieraj nasze działania na rzecz

rozbudowy PORTALU ZBIÓREK dla Podopiecznych Fundacji: TUTAJ

Dziękujemy!

Wasz Zespół FS #Pokolenie JP2